Pomáháme plnit Vaše strategické cíle
v oblasti informačních systémů
Poskytujeme široké spektrum vzdělávacích
programů, eLearningových a odborných kurzů
Vyhovíme Vašim potřebám
v oblasti informačních systémů
Disponujeme zkušeným týmem analytiků,
konzultantů a programátorů

Nová Odborná oblast na Metodickém portálu Elogio - Ochrana osobních údajů

Vážení zákaznici a partneři,
s potěšením si vám dovolujeme oznámit, že jsme před malou chvílí na Metodickém portálu spustili novou Odbornou oblast - Ochrana osobních údajů.

Pevně věříme, že spuštění této nové Odborné oblasti učiní Metodický portál pro stávající i nové zákazníky ještě zajímavějším.

Odborná oblast OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ soustřeďuje informace týkající se oblasti ochrany osobních údajů při výkonu činností orgánů územních samospráv. Naleznete zde strukturovaně seřazené informace o aktuální legislativě a informace o projednávání právních předpisů, které se týkají oblasti ochrany osobních údajů z Parlamentu České republiky.
Dále zde naleznete stanoviska ústředních orgánů veřejné správy a metodické informace Ministerstva vnitra, Úřadu pro ochranu osobních údajů případně i krajských úřadů a nebude chybět ani relevantní judikatura soudů.
Druhou část tvoří informační tok, který se týká řešení oblasti ochrany osobních údajů v PROXIO, který je reprezentován především doporučenými metodickými postupy, prezentací častých dotazů, informacemi z řešitelských schůzek. Dále zde lze nalézt informace o novinkách, které jsme distribuovali ve verzích minulých, ale také plánované záležitosti, týkající se odborné oblasti OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ.

Legislativní vymezení:

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (GDPR)

Věříme, že Vás tato oblast zaujme a doporučte nás svým dalším kolegům.

 

V celkovém souhrnu již nyní na Metodickém portálu zpracováváme tyto Odborné oblasti:

Více na Metodické a vzdělávacím portálu www.elogio.cz.

 

Všechny srdečně zdraví,

Vzdělávací centrum MARBES CONSULTING s. r. o.

 

Metodicky-a-vzdelavaci-portal-Elogio.jpg